•  

  Hondenmassage
  Christa is gediplomeerd in het masseren van honden. Zij heeft in 2020 de opleiding KMB (Basis) bij Kynomassage® gegeven door Judith Hofman afgerond. Op dit moment volgt Christa de opleiding KMG (Gevorderden)

  Waarom hondenmassage?
  Massage kan net zoals bij mensen om verschillende redenen in worden gezet. Denk hierbij aan ontspanning, lichamelijke klachten of bij gedragsproblemen. Omdat een hond zich beter kan ontspannen in de huissfeer, zal ik de hond bij u thuis komen masseren.

  Ontspanning
  Door zachte aanrakingen en verschillende technieken kan de hond zich zowel lichamelijk als geestelijk ontspannen. De hond zal hierdoor minder snel reageren op prikkels.

  Lichamelijke klachten
  Denk hierbij aan stijfheid , het losmaken van verklevingen. Of het verlichten van gespannen spieren.

  Gedragsproblemen
  Massage of zachte aanrakingen kunnen gedragsproblemen verminderen. Zo kan een hond die erg gespannen is (blaffen, heen en weer blijven lopen, wegrennen etc.) via massage leren om niet op alle omgevingsprikkels te reageren. Ook gaan gedragsproblemen vaak samen met lichamelijke klachten zoals spierspanning, een verhoogde hartslag en een slechtere afvoer van afvalstoffen in het lichaam. Met massage worden onder andere de bloedcirculatie en lymfeafvoer gestimuleerd, waardoor de afvalstoffen in het lichaam versneld worden afgevoerd. Ook kunnen de huid, spieren en gewrichten ontspannen. Hierdoor kan stress (preventief) worden behandeld. Dankzij massage kan de hond zich bewuster worden van zijn lichaam en daardoor beter omgaan met lastige situaties.

  En dan?
  Een massagesessie begint met een (telefoon)gesprek, Anamnese, observatie en zogeheten palpatie van de hond. Daarbij kijk ik naar de gebieden waar ik tijdens de massage aandacht aan zal besteden. Honden kunnen heel goed met ons communiceren via hun houding en alle signalen die ze ons geven. Daarom is het belangrijk om goed naar deze signalen te luisteren. Om die reden is een massagesessie voor honden anders opgebouwd. Zo kan een hond de kennismaking erg spannend vinden, waardoor eerst gewerkt wordt aan de vertrouwensband. Of tijdens de eerste sessie wordt gewerkt met zachtere technieken, waarna tijdens een volgende sessie dieper gemasseerd kan worden. Alles hangt af van uw hond en wat hij aangeeft!

  Samenvatting
  Massage kan ingezet worden om:
  • Gespannen, gestreste honden te laten ontspannen;
  • Puppy’s te laten wennen aan aanraking en te leren hoe te ontspannen;
  • Pubers te laten omgaan met omgevingsprikkels en rustig te worden;
  • Oudere honden soepel(er) te maken/houden.

  Tarieven:
  Intake en kennismakingmassagesessie met de hond ( ongeveer 1 uur, eventueel uitloop) € 60
  Vervolgsessie (palpatie, observatie, massage (45 minuten)) € 45
  Ontspanningsmassage (Palpatie, observatie, massage) 45 minuten per sessie)) € 40
  Privéworkshop: aanleren basistechnieken hondenmassage ( ongeveer anderhalf uur) € 90

  Klik hier voor het aanmelden voor een sessie hondenmassage.