• Het doel van deze training is, het verbeteren van de omgang tussen kinderen en honden om zo de veiligheid te waarborgen. Kinderen zullen door deze training honden beter leren te begrijpen. Hierdoor zal de kans verkleinen op bijtincidenten of rangorde problemen tussen hond en kind. Ons doel is om het kind en de hond op de juiste manier te begeleiden zodat er een fijne samenwerking en verstandhouding tussen beiden ontstaat.

  De laatste les bestaat uit een kleine demonstratie van de kinderen en hun honden voor hun ouders, vrienden en familie van alle dingen die de kinderen hebben geleerd.

  De lessen zullen in oktober plaatsvinden op vrijdagmiddag, de cursus bestaat uit 4 lessen van ongeveer een half uur tot drie kwartier. Kosten voor deze cursus zijn 70 euro.

  We behandelen onder andere:

  • De kinderen zullen leren spelen met de hond op een geoorloofde manier. Er zullen wat gehoorzaamheidsoefeningen behandeld worden die gemakkelijk op te volgen zijn voor kind en hond. En er zullen wat “kunstjes” aangeleerd worden. Door samen leuke dingen te doen groeit de band tussen kind en hond.
  • In de theorie die tijdens de lessen verteld wordt, zit ook het begrijpen van de signalen die de hond laat zien. Wat kan een kind wel met een hond en wat zeker niet. Welke spelletjes kan je als kind spelen met je hond.

  Nu inschrijven!