• Sport (momenteel worden er geen sporttrainingen gegeven)

  Bij Hondenopvoedcentrum Eemland worden de hondensporten Treibball, Nadac Hoopers en Fit met Hond door een gediplomeerd instructeur gegeven. Samenwerking en plezier staan in deze trainingen voorop!

 • Nadac Hoopers is een sport die vrij nieuw is in Nederland. Het doel is voornamelijk om de ‘handling’ skills van de combinatie te laten zien. De hond wordt op afstand in mooie vloeiende lijnen door het parcours gestuurd.

  Het parcours bestaat uit boogvormige hoepels die op een onderstel staan, de hond kan daar gewoon doorheen lopen en hoeft dus niet te springen, ook kunnen er tonnen, hekjes en een tunnel in het parcours gebruikt worden. Het is dus een sport die lichamelijk niet belastend is voor de hond. U kunt dus zowel met een jonge als een al wat oudere hond meedoen. De geestelijke belasting kan wel vrij groot zijn voor je hond.

  We behandelen onder andere: Aanleren van de toestellen, Werken met targets, Werken aan de zelfstandigheid van uw hond, Vooruitwerken van uw hond.

  Nu inschrijven!

 • Treibball is een soort schapendrijven, maar dan met grote gymnastiekballen in plaats van schapen.

  In het midden van een groot veld liggen 8 grote ballen (gymnastiekballen). Deze ballen liggen in een driehoek, net als bij poolbiljart. De baas staat met zijn hond aan de rand van het veld bij de goal. Op teken van de baas moet de hond de ballen, één voor één, zo snel mogelijk terug drijven richting de baas, en eindigen in de goal. De baas mag gebruik maken van stem, handgebaren of fluitsignalen. Iedere hond heeft maximaal 10 minuten de tijd om alle 8 de ballen in de goal te drijven.

  Alle honden kunnen deze sport beoefenen, mits ze willen samenwerken met hun geleider. Het is in Duitsland en Zwitserland een populaire sport, waar hele diverse rassen aan meedoen. Het is dus geen sport voor alleen maar veedrijvers en hoedende honden!

  Treibball staat bekend als een diervriendelijke sport en dat spreekt de instructeurs erg aan. Het moet een feestje zijn voor hond en geleider. Geen geruk en gepluk aan honden! We houden het positief.

  Tijdens de lessen gaat u samen met de hond de beginselen van Treibball ontdekken. We zullen de meest voorkomende commando's behandelen. De laatste les zal bestaan uit een onderlinge wedstrijd tussen u en uw mede cursisten.

  Nu inschrijven!

 • Fit zijn betekent gezond zijn. Wandelen en joggen is goed en leuk maar geen vervanging voor de belangrijke kracht- en beweeglijkheidtraining. Weinig hondeneigenaren gaan naar een fitnessstudio, zij besteden die tijd liever aan hun hond. Daarnaast biedt bijna geen enkele hondenschool een speciaal fitnessprogramma aan. Bij de FIT MET HOND training slaan we daarom twee vliegen in een klap - want we trainen hier mens en hond gezamenlijk! We spreken hier eigenlijk over een BOOTCAMP samen met je hond.

  De FIT MET HOND training is een training in de buitenlucht waarbij conditietraining afgewisseld wordt met kracht en interval training. De FIT MET HOND trainer verbindt de duurtraining met een bewuste krachttraining en integratie hond.
  Je gaat je beter voelen omdat je met jezelf bezig bent, samen met je hond.

  Wat bereik je met deze training: verbetering van de spierkracht en uithoudingsvermogen, verhoging van de spijsvertering, verbetering van de lichaamshouding, alledaagse bewegingen worden gemakkelijker, prestatieverbetering en verhoging van het welzijn, communicatieverbetering tussen hond en eigenaar (opvoeding/gehoorzaamheid).

  Nu inschrijven!